Psihoterapija

Psihoterapija je proces zdravljenje duševnosti, ki poteka z različnimi tehnikami kot so pogovor, hipnoza, sproščanje telesnih blokad, delo v spremenjenih stanjih zavesti, analiza sanj, ipd. Če je mesto “zdravilcev duševnosti” nekoč pripadalo šamanom, zdravilcem in kasneje duhovnikom, smo to vlogo v moderni družbi večinoma prevzeli psihoterapevti, ki ljudem svetujemo in pomagamo ne le ob težjih duševnih motnjah, temveč tudi ob vsakodnevnih težavah, stiskah, pomembnih življenjskih prehodih in procesih psihospiritualnih preobrazb.

Psihoterapevtska smer, ki najbolj holistično zaobjame te teme in ki jo v kombinaciji s psihodinamsko psihoterapijo uporabljam tudi sam, je zagotovo transpersonalna psihoterapija. Transpersonalna psihoterapija človeka ne dojema le kot kot biološko, psihološko in družbeno, temveč tudi kot duhovno bitje, ki ga pomembno definirajo in oblikujejo ne le osebna biografska zgodovina po rojstvu, temveč tudi perinatalni vplivi (čas preživet v maternici in travma rojstva) in pred tem še številni vplivi iz transpersonalnega nivoja psihe kot so kolektivno nezavedno, generacijski vplivi prednikov, arhetipi, ipd.

Kako poteka psihoterapija?

Klient pride na uvodno srečanje kjer se spoznava in spregovoriva o težavah s katerimi se sooča. Po uvodnem srečanju klientu  razložim ali ga/jo lahko sprejmem v obravnavo in kako dolgo menim, da bi ta lahko potekala. Obravnava je lahko kratkotrajna in poteka le nekaj srečanj (pri čemer gre bolj za simptomatske rešitve in razreševanje akutnih stisk) ali pa je dolgotrajna. Dolgotrajna obravnava predstavlja bolj tipično psihoterapijo,  kjer med rednimi tedenskimi srečanji preko pogovora in s pomočjo drugih tehnik raziskujeva klientovo nezavedno, iščeva globlje vzroke njegovih težav in jih v varnem okolju psihoterapije razrešujeva.

Koliko stane psihoterapija?

Cena psihoterapevtske ali enkratne svetovalne ure (ki traja 45 minut) je 50 EUR. Cena uvodnega srečanja je 25 EUR. Ljudje v veliki stiski, ki imajo minimalne prihodke, so upravičeni do znižane tarife (po dogovoru).

Naročanje in dodatne informacije

Za kakršnakoli dodatna vprašanja ali prijavo na uvodno srečanje, mi prosim pišite na marko@osmahisa.com ali pokličite na 040 503 923.

Če vas zanima več o psihoterapiji si lahko preberete tudi daljša članka “Kaj je psihoterapija” in “Transpersonalna psihoterapija in razširjena kartografija človeške psihe,” več o mojem delu pa na strani o meni.